30 dec | Blandat

Svårigheten att umgås med nära och kära fortsätter..

..men många av oss har upptäckt det härliga i att träffas ute.

Här kommer några tips och trix på hur du kan underlätta dessa fina men kalla utflykter.

Kläder

Tänk på att klä dig rätt även om fötterna! Ullstrumpor med ett par raggsockar över i kängorna eller stövlarna är perfekt när du sitter stilla en stund, så att inte kylan kan ta sig in underifrån. Till barnen är det även smart med en värmande sula i ullfleece.

Ett bra underställ till alla i familjen. Ett första lager i ull gör att du lättare håller kvar din egen värme.
Tänk också på att små barn, även om de har tjocka overaller och rör på sig mer, kan behöva extra värme. Något som tål att upprepas är att ull som blir fuktig fortfarande är varm. Så ett underställ och ett ullfrotté-set under overallen är perfekt för ett varmt, torrt och glatt barn i dessa regniga tider.

En skön mössa, en halsduk och ett par vattentåliga vantar är heller ingen dum idé. Minimundus tumvantar med ullfleecefoder finns båda till barn och vuxna (dam). Läs gärna om när vi gjorde ett test för att se hur vantarna klarar sig mot fukt, i ett tidigare blogginlägg.

Till fikat

Men nog om att kläder, det är ju också viktigt att ha med sig matsäck. Har ni möjlighet att göra upp en eld? Då är det perfekt med rostfria tallrikar och muggar för varm mat. Vill ni ha med färdiga smörgåsar? Varför inte packa dessa i bivaxdukar från Beeskin eller i en läckagesäker matlåda. Och till drickat finns det något för alla i Klean Kanteens sortiment.

En annan bra sak att tänka på är att sitta varmt. Då är en lammskinnsfäll ett bra alternativ. Antingen kör ni på den gamla goda hjärterum-stjärterum, eller så kan man skära skinnet, underifrån, i lagom stora bitar så att hela familjen får vara varm om rumpan.

Lycka till med alla vinterns utflykter!