2 feb | Mamma

Hållbara och ekologiska produkter till BB-väskan

När graviditeten börjar närma sig slutet och den stora dagen för födseln nalkas är det dags att göra de sista förberedelserna inför förlossningen. Bl a fundera över vilka prylar som skall följa med i BB-väskan.

Du har säkert hittat den ultimata packlistan för dig och BB-väskan väntar på att fyllas på.

Här presenterar vi här några tankar och produkter ur minimundus sortiment som är ekologiska och hållbara.

Ekologiskt amningspaket
När det gäller amning – tänk mjukt och ekologiskt. Brösten kan bli väldigt ömma och svullna de första dagarna när mjölken skall komma igång så en mjuk, stretchig amningsbehå som inte sitter åt är guld värd (här är vår ekologiska favorit).

Vårt ekologiska amningspaket består av en mjuk omlott-bh av ekologisk bomull, uppsugande amningsinlägg av ekologisk flanell (dessa gillar vi för att de är mycket mjuka) och den sköna bröstvårtssalva Purelan 7g (med många användningsområden) som består av rent lanolin. Lanolin (fårfett) härsknar inte och tas lätt upp av kroppen. Den återfuktar och skyddar dina bröstvårtor och har många fler användningsområden. Läpparna mår bra av att smörjas med lanolin, småsår och sprickor läker snabbt.

Ekologisk muslinfilt kan användas till mycket
En tunn och lätt muslinfilt är riktigt bra att ha med. Välj gärna en rejält stor. Den tar nästan ingen plats och väger inte mycket och den är väldigt användbar. Du kan t ex använda den som amningsfilt. Vill bebisen ha lite lugn och ro lägger du den löst från axeln och ner. När babyn rapar är det lätt att det kommer upp lite överskottsmjölk och kräks. Detta fångar du lätt upp med filten. Den är lätt att skölja upp vid behov och torkar på någon timme. Tänk på att den förmodligen kommer att vara med på många av de första bilderna på babyn. Vår ekologiska mjuka och sköna muslinfilt är 120 x 120 cm och har en milt grön färg och är härligt lätt och luftig (Här hittar du den). Filten funkar också bra som extra handduk t ex till håret.

Babyns första ekologiska kläder
När det gäller ekologiska babykläder är det bra att tänka mjukt och lätt att ta på och av. Vi har kombinerat dessa praktiska, mjuka och ekologiska kläder i (ett fint litet paket). I detta paket ingår en omlottbody som är lätt att ta av och på, ett par midjebyxor med muddfot och till sist en liten luva på knoppet för att hjälpa babyn att hålla värmen. Just våra midjebyxor med muddfot är vi extra stolta över eftersom byxans användningstid kan förlängas med 3-4 månader, till skillnad från vanliga babybyxor.

Sjukhustrosor
Även om dessa trosor inte är av ekologiskt material så måste vi ändå tipsa om att de har sin givna plats i BB-väskan. De hjälper dig att göra den första tiden efter förlossningen trygg och hygienisk. Kan lätt sköljas upp för hand eller tvättas i maskin på 60 grader. De är otroligt mjuka och luftiga och certifierade enligt ÖKO-Tex 100. (Här kommer de i 4-pack)