3 dec |

Det finns fortfarande gott om tid att handla bra julklappar hos Minimundus!

Sista dag att beställa om du vill att beställningen skall vara framme till julafton är onsdag den 20 december kl 08.00.

Vi har förlängd ångerrätt, byte eller pengarna tillbaka t o m 31 januari 2018 så du kan vara trygg att ditt köp blir bra till slut även om det blev lite fel från början. Alla byten skickar vi portofritt från oss.

Är du osäker på vad du skall köpa så besök gärna vår sida med

Julklappstips

Så tänker vi om julklappar:

Vi gillar att ge bort hållbart nyttiga saker. Saker som verkligen kommer till användning och kan användas om och om igen. Och kanske även ärvas av syskon eller någon annan som vill ta vid när du tröttnat på saken.

Våra kläder är tillverkade av hållbara material. Ekologisk bomull, merinoull och lin.

Upptäck Minimundus unika kläder av ekologisk bomull färgade av naturen, Coloured by Nature! Tim&Teja kläder av ekologisk bomull är ekologiskt färgade i slutna system. Minimundus kläder tål att slitas på går ofta i arv till både 2 och 3 barn. Och de är sydda i Sverige.

Våra kläder av merinoull är hållbara. I Janus sortiment hittar du ullkläder från nyfödd till vuxen i fina färger och bra modeller. De är tillverkade i Europa av merinoull inköpt med garanti för etisk djurhållning. Minimundus kläder är självklart också mulesing-fria och här hittar du även kläder av ekologisk ull. Kläder av merinoull är de bästa funktionskläderna både i kyla och värme. En annan av fördelarna med kläder av merinoull är ju också att de inte behöver tvättas speciellt ofta. De kläderna är bra på att själva hålla sig rena och fräscha under rätt förutsättningar. Vädra ofta, gärna i kyla eller fuktigt utrymme, t ex badrum.

Bra material i leksaker är trä, ekologisk bomull och naturgummi. Rena och trygga material, helt fria från skadliga ämnen. Leksaker av trä är slitstarka leksaker som tål att användas av generationer av barn. Till små barn som gärna biter och tuggar på saker är naturen föredrar vi naturgummi, trygga och hållbara utan risk för att utsöndra farliga kemikalier. Men målarböcker och kritor tänker du kanske? Ja de förbrukas ju såklart men då är det också bra att de är tillverkade av förnybara material såsom papper, bivax, lanolin och kalk.

Under kategorin “Hemmet” hittar du många hållbara och slitstarka saker, t ex vattenflaskor, matlådor och tallrikar av rostfritt stål som kan bli riktigt bra julklappar. Det kan återvinnas till 100% och om och om igen. Genom att återvinna rostfritt stål sparar man både miljö och energi. Vid återvinning av rostfritt stål sparas 75% av energin jämfört med att framställa nytt. Sorteras som metallskrot.

Att återanvändbara tvättlappar, tygblöjor och amningsinlägg är hållbara snälla mot miljön är ju ganska självklart.

Varför inte ge bort en ask fotokort från Milestone. Ett enkelt och roligt sätt för familjen att föreviga de viktigaste händelserna under graviditeten och första tiden med nya babyn. En underbar julklapp till den blivande och nyblivna familjen.

Så vi hoppas att du tar dig lite tid att utforska vårt sortiment av ekologiska, miljöanpassade och hållbara produkter. Och hittar du inte något just nu så är ett tips att köpa ett Presentkort – det är den perfekta gåvan både att ge bort och att få!

GOD JUL önskar vi på Minimundus!