21 sep | Kläder

Höstkläder av merinoull

Att vi på minmundus gillar kläder av merinoull kan nog inte undgå någon som tittar in här på vår sida. De är riktigt bra komfortkläder hela året.

Men ofta blir det mer aktuellt med ullkläder nu när första höstkylan smyger sig på. Här ger vi några exempel på de första kläderna som kommer väl till pass när kylan smyger sig på:

Tunna mössan – beanie – är favoriten på huvudet. Två lager av den silkesmjuka kvalitén Janus LightWool.

Fingervantar är också favvo när det behövs lite extra värme till händerna. På bilden ser du Janus sköna, stretchiga och lite ruggade fingervantar. Samma kvalité finns också till vuxen.

Halstub är nästa favvo. Både bland barn och vuxna. Dra den över huvudet och låt den sitta snyggt runt halsen. Börjar du frysa om öronen drar du upp den runt huvudet istället. På bilden ser du minmundus halstuber av ekologisk ull.

Dessa tre plagg är perfekt att ta till även i den riktiga vinterkylan. Beanie är perfekt under hjälm, fingervantarna funkar som förstärkningsvantar under en vindtät tumvante och halstuben behövs runt halsen.

Till de allra minsta, upp till ca 2 år, har vi även andra sköna, lite varmare kläder av ekologisk bomull här i butiken. T ex bomullsvelour Coloured by Nature! Som du ser på bilden är dessa perfekta både på våren och hösten. Byxorna funkar alldeles utmärkt som överdragsbyxor och knäpptröjan funkar som jacka till babyn som ligger vindtätt i vagn. Coloured by Nature innebär att kläderna har fått sin gröna, bruna och naturvita färg direkt från bomullsblomman. De är alltså inte färgade – naturfärger på riktigt alltså!