23 nov |

Vi firar 20 år på webben. Fira med oss!
20% rabatt på 20 favoriter!

Tiden går fort när man har roligt! Vi blev uppmärksammade av en stor dagstidning – här kan du läsa vår framgångssaga:

20 år på webben – Minimundus firar sin framåtanda

Inte många företag kan stoltsera med att ha bedrivit webshop i 20 år. Vad man inte heller skulle kunna gissa är att ett av dessa företag är en butik med ett starkt kall inom ekologiskt och hållbar tillverkning. Det kan man verkligen säga att vara före sin tid. Detta faktum har bidragit till kunders stora lojalitet och gjort teamet bakom Minimundus från lilla Tidaholm i Västra Götaland legendariska inom e-handel. Anita Tilander, grundaren av Minimundus berättar om hjärtefrågan som blev deras framgångssaga.

Företaget Minimundus registrerades redan 1992 av Anita, från början som en ren hobbyverksamhet. Redan från start fanns en vision: Anita efterlyste ett sortiment för ekologiskt och miljömedvetet producerade produkter.
– Det började dels som en strävan efter ett mer hållbart utbud för barnfamiljer, men också en vilja att fylla en lucka som vi såg fanns. Det var på den tiden en än större utmaning att hitta rätt leverantörer och material som uppfyllde våra krav. Vi startade vår första butik, belägen bort i vår källare där vi höll öppet ett par dagar i veckan. Minimundus var därmed född, berättar Anita.

Tidig entré på nätet

I det nystartade företaget fanns ett starkt intresse för att utveckla verksamheten. Anita tog därför plats i skolbänken för att under några år läsa miljövetenskap, biologi och kemi. Men hennes studieiver tog inte slut där, utan hon gick även en kurs i att bygga hemsidor. Vid millennieskiftet hade internet ännu inte sett sina glansdagar, och Anitas vision om en webshop var en relativt ny företeelse för de flesta.
– De visste knappt vad det var och ännu mindre hur man gick tillväga. Men jag lyckades dra i några trådar och fick till slut ihop en nätbutik, vilket var ganska sällsynt när det begav sig, minns Anita tillbaka.

Utveckling och utökning

Det skulle dock visa sig att det inte var helt friktionsfritt att ligga i framkant säger Bengt, Anitas man tillika företagets fixare och allt i allo sedan starten:
– Inledningsvis stötte vi på visst motstånd från leverantörerna. Detta när de förstod att det blev rikstäckande verksamhet genom vår webshop.

Detta innebar att vi på sätt och vis blev ett konkurrent till leverantörernas övriga återförsäljare. Idag är det ju inte några som helst problem då klimatet har förändrats. Förutom den digitala butiken hittar du nu Minimundus i nya stora lokaler i Tidaholm. Resan som företaget gjort blir påtagligt imponerande

när nutid ställs mot dåtid. Från en källare och ett fåtal postförsändelser till hundratusentals kunder över hela landet med många leverantörer ett härligt showroom.

Firar 20 år som nätbutik

Och nu då, står julhandeln för dörren? Nja, det här med konsumtionshets är inte riktigt Minimundus melodi. Däremot kommer det firas en spännande nylansering av Minimundus webshop, och det ordentligt!

– Vi kommer att hylla våra nya och gamla kunder genom att ge dem 20% rabatt på 20 av deras absoluta favoriter, upplyser Anita.

20111 reportage webb