Om oss

Om oss på Minimundus. Vi är ett familjeföretag som startades 1992 av Anita Tilander. Vår affärsidé är att tillhandahålla produkter utvalda med omsorg om människan, naturen och miljön. Vi vänder oss till familjer och andra som vill leva ekologiskt och hållbart. I januari 2020 firar vi 20 år som webb-butik.

Varför Minimundus?

Minimundus betyder fritt översatt “liten värld”. Vi tänker oss att familjen är en egen liten värld. En annan tolkning som vi tänker oss  är att våra barn hjälper oss att upptäcka barnets värld. En tredje idé är att se namnet som att världen egentligen är ganska liten. Barn över hela världen har samma behov av näringsriktig mat, trygghet och närhet. Därför har Minimundus ett fadderbarn hos Plan International och stödjer dessutom olika organisationer som arbetar med barn.

Minimundus Knytt-logotyp

Minimundus knytt logotype

Så här ser vårt knyttmärke ut. Det finns på Minimundus egna produkter bl a kläder, handdukar, filtar och lakan. Knytt är, liksom barn, ömtåliga varelser som man kärleksfullt och omsorgsfullt måste ta hand om. Knytt är också spontana och glada varelser men kan också bli väldigt ledsna, nästan otröstliga ibland. De älskar sagor och skuttar gärna omkring nakna – precis som barn.

Minimundus nya lokaler

Under november 2019 flyttade vi till nya lokaler i Tidaholm. Vi hade vuxit ur våra dåvarande lokaler för länge sedan men inte hittat en passande lokal. Nu ser vi fram emot nya möjligheter att utvecklas som webb-butik och har även möjlighet att välkomna de som vill besöka oss och handla på plats. Adressen är Smedjegatan 12 i Tidaholm.