12 maj | Blandat

Äntligen lite värme och dags för ännu mer utomhus-liv.

Vi har allt som kan behövas för ett hållbart och giftfritt uteliv.

 

Till fikat/maten
Rostfritt är ett riktigt bra giftfritt och praktiskt alternativ till tallrikar och matlådor av plast. Rostfritt är hållbart och har låg vikt. Lätt att ta med sig och även perfekt att använda hemma som barnservis.

  1. Tallrikar i rostfritt. Välj mellan 18 eller 22 cm. Eller tallriken med 3 fack.
  2. Dricksglas/bägare. Passar alla i familjen. Komplettera med SipSnap läckagefria lock till barnen!
  3. Isolerad mugg. Håller den varma drycken varm länge. Favorit när du inte hinner hälla i dig kaffet innan det kallnar.
  4. SipSnap läckagefria lock.
  5. Emaljmuggar med olika motiv. Fina muggar till varm choklad!
  6. Vattenflaskor från Klean Kanteen, från 355ml upp till 1900ml
  7. Isolerad termos och mugg i ett från Klean Kanteen. Perfekt när du vill ha en egen termos och mugg.
  8. Matlådor i rostfritt i flera olika storlekar för all sorts fika/mat. Från ECOLunchbox.
  9. Bivaxdukar från Beeskin. Perfekt till t ex smörgåsar.
  10. Spork av kastanj

210511 rostfritt

När fikastunden är över och händerna kladdiga så är det perfekt att ha med sig en PUL-påse med blöta/fuktade tvättlappar av ekologisk bomull. Lätt att ta fram när du behöver torka av kladdiga kinder och fingrar.

Kläder
Att klä sig rätt är alltid viktigt när man är ute på både stora och små äventyr. Ull är naturligt UV-skyddande vilken är en extra fördel när du använder den på sommaren. Nyare forskning visar att ull ger ett bättre UV-skydd än andra material, som bomull och polyester så vid en sommarvandring kan en t-shirt i merinoull vara perfekt.

Passande i vår- och sommartider är kortsockar i ull. Med ullstrumpor är risken för skoskav mindre och skulle du råka kliva ner i en pöl med vatten håller strumporna dig fortsatt varm även om du blivit blöt. Lätta och smidiga ankelstrumpor är perfekt när vädret är varmt och skönt.

Har du och familjen tänkt att tälta kan kvällar och nätter bli riktigt kalla. Då är det praktiskt att ha med sig ett underställ. Vi har smidiga och lättpackade sådana för både dam, herr och barn. Du vet väl också att du, för bästa passform, kan välja olika storlekar på över- och underdel på underställen med paketpris?

Merinoull innehåller mycket luft och har därför extremt goda temperaturreglerande egenskaper och den isolerar både mot kyla och värme. Därför är det lika skönt att använda ullkläder både sommar som vinter. Ullkläder värmer skönt även om de skulle råka bli fuktiga. Ullkläder ger också extra skydd mot extrem värme. Om olyckan skulle vara framme ger kläder av ull en första skyddande barriär mot eld.

Fler praktiska tips
För att alla i familjen ska kunna följa med på utflykterna kan det krävas lite mer planering. En bra grej för att slippa hitta barnvagnsvänliga leder och vägar är att ha en bärsjal eller sele. Då funkar det att gå på små stigar eller ännu mer offroad om man vill det.

Känner du att det blir mycket packning och turen ändå inte ska vara allför lång så kan det vara smidigt med en skrinda. Här får du plats med både barn och/eller packning.

Som vi tidigare tipsat om är det suveränt att ha med sig en lammskinnsfäll på outdoor-aktiviteter. Går att använda till t ex sittunderlag, extra värme eller varför inte som madrass vid eventuell tupplur. Mjukt och skönt för alla.

Och sist men inte minst. Om det skulle hända en olycka, plötsligt uppdykande bäckar/pölar, fuktig mossa när man ska fika eller liknande så är det praktiskt att ha med sig en wetbag/PUL-påse där du smidigt kan förvara blöta plagg.