17 jul |

Minimundus favoriter till en 2-åring

Ibland får vi frågan “Vad skall jag köpa till en 2-åring?” “Vad är poppis bland dessa små?”

Alla barn är unika och utvecklas olika så det är naturligtvis svårt att veta vad just din 2-åring gillar men vi kan ge svar på vad som är mest populärt bland våra leksaker.

Nr 1: Träbilar från Lanka Kade FairTrade

Vi vuxna tycker nog att dessa bilar mest liknar träbitar på hjul men å vad barnen gillar dem! Titta närmare så ser du att de också innehåller många små detaljer. Att upptäcka och att prata om. T ex är texten på utryckningsfordonen på svenska (ganska ovanligt bland leksaksbilar idag). Och kolla traktorn! Här ser man minsann chauffören både från framifrån och bakifrån. Dessa träbilar tillverkas av små familjeföretag i ett FairTrade projekt i Sri Lanka.

fordon faitrade

Nr 2: Fingerfärger från ÖkoNorm

Vilken 2-åring gillar inte fina färger och att måla (och kladda)? Dessa ekologiska, klara och rena färger från ÖkoNorm är att lätta och roliga att måla med. Färgen har en krämig konsistens och droppar inte. Den har bra täckförmåga och hög glans. Färgerna kommer 4 st eller 6 st per förpackning antingen som basfärger eller pastellfärger. Den kreativa lilla konstnären kan använda sina händer, fötter, pensel eller svamp som verktyg att måla med. Det blir garanterat fina konstverk! Och färgen är lätt att tvätta bort.

ÖkoNorm ekologiska fingerfärger basfärger röd gul grön blå

 

Nr 3: Ekologiska tygdockor från Hoppa

Barn i 2-årsåldern tar ett stort steg i att utveckla sin identitet. Det kan kännas jobbigt ibland. Då kan det vara skönt att ha en kompis som alltid är snäll och gosig. Waldorfdockorna Maya och Oliver vill gärna vara med och leka. De och deras kompisar hittar du hos oss. Många barn identifierar sig med dessa fina dockor De är stoppade med ull som gör att de får en trygg doft. Och storleken är perfekt för den 2-åring som vill ta med sig dockan och bära själv. Dessa dockor tillverkas i ett FairTrade projekt. De tillverkas i Indien av skickliga docktillverkare.

Waldorfdockor Maya och Oliver handgjorda Fair Trade

Nr 4: Grönsaker att skära isär från PlanToys

När man är två år är en ofta väldigt nyfiken. Hur lagar vi maten? Jag vill! Jag kan! På denna brickan finns många fina grönsaker som går att skära isär och sätta ihop igen med träkniven. Träna motorik och grönsakernas namn och du kan också uppfinna nya grönsaker. Vad sägs om svamplök eller citrontomat?

Grönsaker på bricka av gummiträ PlanWood 4 st + bricka + kniv PlanToys

 

I den här åldern utvecklar barnet sin identitet och sina egna behov och förstår även andra har sina egna behov och önskemål. Detta kan ibland bli problematiskt både för barnet och andra personer i barnets omgivning. Barnet vill träna på saker på egen hand men upptäcker att det är en hel del som inte är tillåtet. Språket utvecklas snabbt och barnet börjar sätta ihop meningar. Barn i tvåårsåldern är ofta väldigt aktiva och kan till exempel både springa och klättra.

Våra populäraste leksaker ovan är stimulerande i kreativitet både för barn och den vuxen i samtal och lek.

 

Skriven av Anita Tilander

Anita Tilander är grundare av Minimundus. Från början som hobbyverksamhet år 1992 och sedan som webbshop år 2000. Hon har utvecklat konceptet med fokus på hållbara, ekologiska och naturnära produkter, helst närproducerade. På fritiden hittar du Anita ute i naturen, ofta på vandring.