23 mar | Leksaker

Lek för hela familjen

”Vad ska vi göra? – Bita i kungens öra
Sitta och läsa – på kungens näsa
Knäcka ägg – i kungens skägg”

Lennart Hellsings ramsa är rolig och kreativ men vad kan vi faktiskt göra?

Vi på Minimundus har samlat 7 roliga, kreativa och utmanande lekar för hela familjen! Är ni redo för vårens roliga lekar?

1. Skapa med skräp
Kartong, förpackningar, tomma toarullar och hushållsrullar, prasselpapper – med lite fantasi kan det bli riktigt roliga konstverk. Bygg och/eller måla förpackningar som ändå skulle till återvinningen. Fingerfärgerna från ÖkoNorm täcker bra och är lätta att tvätta bort från händer och kläder.

2. Ansiktsmålning
Djur, seriefigurer eller superhjältar, bara fantasin sätter gränser! Om ni skulle bli osäkra på era motiv så finns det många filmer på Youtube som hjälper. ÖkoNorm giftfria vattenfärger är ofarliga att få på huden och är lätta att tvätta bort. Toppen!

3. Pappersloppa
Vik en pappersloppa som innehåller roliga uppdrag som kullerbyttor till sång och dans. ÖkoNorm ekologiska bivaxkritor är lätta att måla med och har fina färger.

4. Skattjakt
Rita kartor och gör en egen skattjakt, inne som ute. Kolla vad ni har i garderoben och klä ut er till pirater eller varför inte undvika golvet och lek inte nudda golv under er skattjakt.

5. Läs en bok
Passa på att läsa en bok tillsammans eller varför inte lyssna på en ljudbok

6. Gör egna figurer
Skapa roliga figurer att leka med eller varför inte – gör dina egna matvaror som passar bra när ni leker affär? ÖkoNorm leklera härdar efter 3-4 dagar och är lätt att forma. Den ekologiska gammaldags modelleran går också bra. eller varför inte bygga med FischerTip ekologiska pysselbitar av potatisstärkelse?

7. Hoppa hage
Rita upp en klassisk hage ute och hoppa. ÖkoNorm gatukritor är enkla och och roliga att måla med. Rita upp en hage, måla en sol eller skriv familjens namn. Tänk vad kul att måla när underlaget är så mycket större än ett A4-papper!

Efter den kreativa stunden med målarfärg, leklera eller pysselbitar behöver händerna tvättas. Det är brukar gå väldigt lätt – tvålen går också att leka med! Den ekologiska, rena Agno-tvålen från Grekland är perfekt bara den får torka till emellanåt.

Hoppas ni hittat inspiration till just er familj och att ni får en rolig och gemensam tid framöver, tillsammans!